1. Je eerste 10 minuten¶
NexEd is een groot platform met heel veel features. De eerste keer dat je inlogt kan best overweldigend zijn. In dit deel van de documentatie lees je over de eerste stappen die je kan nemen om bekend te raken met NexEd.
1.1 Je account aanmaken¶
Voordat je kan inloggen in NexEd moet je eerst een account hebben. Je kan zelf geen account aanmaken. Dit moet een docent, collega of een van de medewerkers van NexEd voor je doen. Zodra je account is aangemaakt ontvang je hier een mail van.
In de e-mail staat een link om je wachtwoord aan te maken. Volg de instructies op en dan ben je binnen no-time ingelogd!
1.2 Het universum verkennen¶
Wanneer je inlogt kom je op de HOME
pagina terecht. Als eerste stap is het goed om het universum te gaan verkennen. Dit doe je door bovenin op UNIVERSE
te klikken.
Het universum is de omgeving waar je alle modules ziet en ziet hoe ze met elkaar samenhangen. Binnen NexEd werkt je altijd vanuit het universum. Alleen de modules die in het universum staan zijn beschikbaar voor de studenten. Verschillende locaties kunnen verschillende universums hebben, zo groot of zo klein als wenselijk.
Je kunt als administrator met de rode knop onderaan kiezen welk universum je wilt bekijken door op Universe explorer
te klikken. Wil je alle modules van alle universums op een rijtje zien? Klik dan op Module catagolus
.
1.3 Een module openen¶
Laten we de inhoud van een module bekijken:
- Binnen het universum zoom je in en uit door te scrollen.
- Klik vervolgens op een module om er in te stappen.
We zijn nu aangekomen in een module. Een module bestaat uit één of meerdere levels. Elk level heeft vervolgens weer één of meerdere exercises. Exercises zijn de opdracht die studenten moeten maken.
Een module ziet er voor studenten heel anders uit dan voor jou als docent. Als docent wil je namelijk meteen bij alle levels en opdrachten kunnen, zodat je deze kunt bekijken of bewerken, terwijl studenten ze één voor één moeten vrijspelen.
Als een student een exercise afrond, regelt NexEd dat de volgende automatisch beschikbaar komt. De eerste exercise in een module staat altijd automatisch open voor studenten zodat ze direct aan de slag kunnen!
1.4 Soorten levels¶
In de Admin-weergave, zie je onder het kopje Type
of het gaat om een normaal level, een Challenge of een extra level om te oefenen (Practice). Practice en Challenge levels zijn niet verplicht voor de student om de module af te ronden.
Challenge levels zijn wat lastiger en worden door een coach beoordeeld, terwijl exercises in normale levels vaak door een medestudent worden gereviewd.
1.5 Een exercise bekijken¶
Benieuwd uit welke exercises een level bestaat?
- Klik op het ID van het level dat je wilt inzien.
- Klik vervolgens op het ID van de exercise om deze te openen.
Levels bestaan vooral uit theorie en praktijk exercises. Bij theorie exercises hoeft de student alleen de stof door te lezen, terwijl ze bij praktijk exercises ook iets moeten inleveren. Dit kan zijn:
- Een codebestand zoals HTML of Python.
- Een screenshot van wat de student gedaan heeft.
- Een tekstdocument zoals een Word-document of PDF.
- Een ander formaat naar keuze.
Daarnaast kom je soms Self Diagnostic exercises tegen. Deze zijn bedoeld voor het zelfstandig testen van kennis opgedaan in de voorafgaande exercises.
Meer weten
De leereenheden in NexEd worden op een vaste manier vormgegeven. Klik hier om daar dieper op in te gaan.
1.6 Volgende stappen¶
Nu je weet hoe je zelf exercises en modules kan bekijken, is het tijd om aan de slag te gaan met je studenten! Bekijk hieronder een aantal pagina's die je op weg kunnen helpen: