2. Ga naar inhoud

2. Je eerste les met NexEd

De studenten zijn aangemaakt en je hebt zelf overal toegang tot: Tijd voor je eerste les met NexEd!

2.1 Handige tips!

2.1.1 Module(s) openzetten

NexEd zorgt ervoor dat student alleen bij de modules kunnen waar ze toegang tot zouden moeten hebben. Als een student nieuw in NexEd begint, is dit meestal de 'Development start' of 'IT Start' module in het midden van het universum.

Zodra een student een module afrondt, komen automatische de volgende modules beschikbaar voor de student.

Wil je een module behandelen die pas verder op in het universum open zou moeten staan voor de studenten? Dan kan je als coach alle studenten alvast toegang geven tot die module. Hoe je dat doet, lees je hier.

2.1.2 Goed lezen

Veel studenten hun standaard leesmodus is het skimmen van teksten: op zoek naar belangrijke informatie. Binnen NexEd is het echter heel belangrijk om alle teksten goed en aandachtig te lezen. Programmeren (en bijna alle andere IT-gerelateerde onderwerpen) zijn erg fout gevoelig, dus elke detail is belangrijk.

Het kan daarom helpen om tijdens de eerste les nadrukkelijk stil te staan met de studenten bij het belang van begrijpend lezen.

2.2 Help! De student....

2.2.1 heeft geen (welkomst) e-mail ontvangen

Heeft de student nog geen e-mail ontvangen om een account aan te maken (of kan hij/zij deze niet meer vinden?), dan kan je de welkomst email opnieuw versturen.

  1. Ga via het hoofdmenu naar Studenten
  2. Zoek de student op via zijn/haar voor- en/of achternaam
  3. Klik in de rij van de student helemaal rechts op de drie puntjes.
  4. In het menu, kies Verstuur welkomst email opnieuw

2.2.2 heeft een self diagnostic niet gehaald

Self Diagnostics zijn kleine testjes binnen NexEd waarmee getest wordt of de student de voorgaande theorie / praktijk wel echt goed snapt. Voor een Self Diagnostic krijgt de student geen cijfer, maar wel een 'go' of 'no-go'.

Als een student een 'no-go' heeft, dan moet hij/zij de Self Diagnostic eerste bespreken met een coach, voordat de student de Self Diagnostic opnieuw mag proberen te maken.

Komt een student naar je toe om een Self Diagnostic te bespreken? Lees dan hier verder hoe je hem/haar hierbij helpt.

2.2.3 mist bestanden bij het inleveren

Als je een exercise wilt inleveren in NexEd, controleert NexEd of je alle bestanden die je verplicht moet inleveren wel aanwezig zijn. Omdat bij het programmeren alles perfect moet kloppen, controleert NexEd jouw bestanden heel erg nauwkeurig.

Zijn alle bestanden ingeleverd, maar geeft NexEd toch aan dat er bestanden missen? De volgende fouten zijn meestal de oorzaak:

  • Er zit een verschil in hoofdlettergebruik tussen de bestanden. Als NexEd index.html vereist, maar Index.html wordt ingeleverd, dan wordt dit afgekeurd.
  • Gebruik je Google Translate om de pagina's te vertalen? Zit dit dan tijdelijk uit. Als NexEd tafel.html verwacht kan Google Translate dit laten zien als table.html.

2.2.4 krijgt 'BLAST Issues'

Sommige exercises hebben extra testen om te controleren of de student de exercise wel goed heeft uitgewerkt. BLAST is de tool die deze extra testen uitvoert. De foutmeldingen die BLAST geeft kunnen erg technische zijn en vooral in het begin is dat voor nieuwe programmeurs lastig om te lezen.

Op deze pagina staat uitgebreid beschreven hoe je BLAST foutmeldingen kan lezen. En onthoud: Google is bij het oplossen van deze fouten je beste vriend.

2.2.5 zit vast en ik weet de oplossing niet

Soms werken studenten aan modules waar jij als docent geen expert in bent (of soms zie je ook de oplossing niet, ook al ben je expert). Voor die situaties zijn de voorbeeld uitwerkingen een uitstekende oplossingen.

Op de 'je eerste 10 minuten-pagina' heb je al geleerd hoe je naar een exercise gaat. Als je vervolgens op een detail pagina van een exercise bent, kan je via het pagina-menu naar 'Voorbeelduitwerkingen' gaan. Hier kan je alle voorbeeld uitwerkingen vinden.